Natascha Beets

/Natascha Beets
Natascha Beets2018-02-03T18:02:00+00:00

Natascha was als kind creatief en gevoelig. Ze was werkelijk altijd aan het tekenen en voelde stemmingen feilloos aan. Ze had voorspellende dromen en nam meer waar dan alleen de fysieke werkelijkheid. Ook was ze altijd met dieren in de weer, geitjes voeren, rupsen bestuderen, kat, konijnen en cavia’s knuffelen, koeien melken. En lekker wandelen met hondje Snuf van haar grootouders.

Op de middelbare school was het nog niet mogelijk om tekenen in het vakkenpakket op te nemen en de decaan raadde haar helaas aan vooral niet naar de Kunstacademie te gaan.

Zij koos toen voor een creatieve opleiding tot etaleuse. Na een tijd in de mode gewerkt te hebben is zij overgestapt naar interieur en heeft jaren als decorateur voor IKEA en later Habitat gewerkt.

Natascha besloot om in de avonduren alsnog de Kunstacademie te Rotterdam te doen.

Natascha: “Dit waren tropenjaren, vier dagen werken en vier avonden in de week naar de academie. In de weekenden huiswerk maken. Mijn enige uitje was de tekenmaterialenwinkel.”

Na het voltooien van de opleiding is ze gaan werken als interieurdesigner en is uiteindelijk in de retail gaan werken als ontwerpster van winkelinterieurs en retailconcepten. Natascha: “Een leuke maar ook drukke tijd waarin ik geleerd heb mijn ideeën goed te presenteren.”

Na een burn-out is Natascha zich gaan verdiepen in de meer intuïtieve en spirituele aspecten van haarzelf en het leven. Ze heeft een intuïtieve coachingdiploma gehaald en werkt sinds 2009 als spiritueel coach aan huis.

Het tekenen en schilderen is altijd gebleven, Natascha volgde vele cursussen en workshops en heeft creatieve vakanties gedaan waarin je heerlijk buiten kon schilderen.

Natascha: “Ik voelde steeds meer behoefte om de beelden die ik zie bij mensen te vertalen. Zo ben ik gekomen tot het maken van zieletekeningen. Het leek wel of er een poort openging die niet meer dicht wou, al mijn talenten komen in deze tekeningen samen. Ik moest blijven tekenen en schilderen en werk sinds eind 2016 als fulltime kunstenaar.”

Natascha heeft zelf een kat en een hond en bij het volgen van een online schildercursus was de opdracht om een dier te schilderen. Hondje Happy lag voor de hand. Het portret werd op Facebook geplaatst en zo kwam het balletje aan het rollen. Vrienden wilden ook hun hond geschilderd hebben en daaruit volgden ook aanvragen voor kattenportretten en zelfs dat van een invalide kwartel. Over haar virtuoze dierportretten: “Het is mijn kwaliteit om de ziel en het karakter van het dier weer te geven. De ogen moeten spreken. De rest mag best losjes zijn, het is tenslotte een schilderij en dat mag je zien. Tja en waarom dieren? Dieren communiceren rechtstreeks tot het gevoel, het hart van mensen. Ik geloof er in dat ze je wat te leren hebben en je stemming spiegelen. Zo is mijn hond zo dwars als wat als ik niet lekker in mijn vel zit. Die relatie mens en dier vind ik heel bijzonder.”

Ook nu volgt Natascha cursussen, doet ze aan modeltekenen en gaat ze regelmatig een online teken challenge aan om te leren en om geïnspireerd te blijven.

Natascha: “Je bent nooit te oud om te leren en in de kunst ben je nooit af of uit ontwikkeld. Ik blijf zoeken, uitproberen en experimenteren om een eigen beeldtaal te ontwikkelen. En ook die zal weer veranderen. Dat is zo leuk, het creatief proces is onuitputtelijk.”

Heb je interesse in het werk van Natascha, kijk dan in het portfolio.
Het is altijd mogelijk om op afspraak werk te komen bekijken.

Natascha Beets Kunstenares

Als ik werk van Natascha zie, dan kijk ik naar bezielde blijheid.

Karin

Als ik werk van Natascha zie, dan kijk ik naar bezielde blijheid.

Karin

Je hebt onze katten weer levend gemaakt en bij ons gebracht. Heel mooi, ze kijken je echt aan!

Willeke en Arnold

Hij is het precies! Die ogen!

Anastasia

Dit is echt Chap! Wat mooi geworden….!

Greet

Helemaal Guus, ik word hier zo blij van! Je ziet ook echt dat jij er plezier in hebt.

Dieuwke

(Over zijn zieletekening) Hoe weet jij dit? Dit is waar ik altijd dromen over heb. De tekening raakt enorm en komt binnen. Wat een talent!

Peter

(Over haar zieletekening) Lieve Natascha, Ik werd tot tranen en kippevel geroerd ! Met je zieletekening inzicht wordt de healing/transformatie/metamorfose dieper en dieper tot werkelijkheid!

Anke

(Over haar zieletekening) Het klopt helemaal, vooral het moeten en geen rust nemen

Marjanne

(Over zijn zieletekening) Ik moet even een glaasje water pakken. Heel heel mooi, het moet nog even bezinken maar ik vind het echt een hele mooie tekening.

Casper